Yleisötyö

Yleisötyö – mitä se on?

Yleisötyön avulla pyritään tekemään teatteria tutuksi ja syventämään yleisön teatterikokemusta. Erilaiset yleisötyön tapahtumat valottavat teatteriesityksen valmistusprosessia ja avaavat keskusteluyhteyden teatterin tekijöiden ja yleisön välille. Yleisötyö on myös yhteistyötä ja teatteritoimintaa teatteritalon seinien ulkopuolella, ryhmissä ja yhteisöissä.

Teatterikierros

Tule ryhmäsi kanssa kierrokselle teatterin kulisseihin! Mitä kaikkea työtä esityksen valmistaminen vaatii? Kuinka lavasteet syntyvät? Mitä tarinoita v. 1927 rakennetun Vartiolinnan seinien sisälle oikein mahtuu? Mihin kaikki upeat rooliasut päätyvät esitysten jälkeen? Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin saat vastauksia noin tunnin mittaisella teatterikierroksella. Ota yhteyttä teatterikuraattoriin ja varaa ryhmällesi sopiva aika maksuttomalle kierrokselle.

Avoimet harjoitukset

Tule kurkistamaan esiripun taakse ennen ensi-iltaa ja näkemään miten teatterin taika syntyy! Avoimet harjoitukset ovat yleisölle maksuttomia harjoituksia joissa seurataan ohjaajan ja näyttelijöiden työskentelyä ja kuullaan tekijöiden ajatuksia harjoituskauden keskeltä. Avointen harjoitusten aikataulut löydät jokaisen näytelmän omilta sivuilta ja niistä tiedotetaan erikseen.

Draamasta rakentavaan vuorovaikutukseen

Kokkolan kaupunginteatteri räätälöi draaman keinoja hyödyntävän koulutuspaketin vuorovaikutuksen kehittämiseen ja vahvistamiseen työyhteisössäsi.

Jokainen meistä on oman elämänsä vuorovaikuttaja. Jokainen meistä voi kehittää omia vuorovaikutustaitojaan työssä, erilaisissa yhteisöissä, parisuhteessa, asiakastilanteessa ym. Toiminnallisessa koulutuksessamme harjoittelemme vuorovaikutustilanteiden eri osa-alueita ja käytäntöjä. Käytämme sekä ryhmä-, pari-, että yksilöharjoitteita, joihin osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. Luennon sijaan tämä koulutuksen pääpaino onkin oman kokemuksen kautta oivaltamisessa. Lisäksi avaamme tilanteita mm. Forum-teatterin keinoin. Räätälöimme koulutuksen aina luottamuksella, asiakkaan tarpeita ja toiveita parhaiten vastaavaksi. Lisätiedot ja tiedustelut teatterikuraattorilta.

Vuorovaikutuskoulutuksen hinta ryhmille on 580 euroa + alv 24%

Työpajoja

Tarjoamme erilaisia tilauksesta räätälöitäviä työpajoja kouluille, työpaikoille ja erilaisille yhteisöille mm. esiintymistaidoista, itsevarmuudesta ja vuorovaikutuksesta. Kysy lisää teatterikuraattorilta, niin suunnittelemme juuri teidän ryhmällenne sopivan paketin!

Jälkityömateriaalit

Jälkityömateriaalien avulla opettajat ja ryhmien vetäjät voivat syventää esityksen katsomiskokemusta. Jälkityömateriaaleihin on kerätty taustatietoa ja tehtäviä esityksestä ja sen ympäriltä.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

Esko Tynkkynen

044 780 9205