YKSPIHLAJA

Ari-Pekka Lahti | Ohjaus: Aku-Petteri Pahkamäki

Näytelmä vaietuista totuuksista.

Hirsitalo Satamakadun päässä kätkee sisäänsä sadan vuoden elämän; ne vaietut salaisuudet, jotka piinaavat taloon paluumuuttanutta perhettä. Marraskuisena iltana perhe saa oudon vieraan, joka alkaa vaatia saataviaan vuosien takaa. Henkinen ajojahti muuttaa punaisen valkoiseksi ja valkoisen punaiseksi.

Ykspihlaja vie katsojan niille satamantuoksuisille kujille, joita talloivat vuorollaan saksalaiset sotilaat, satamajätkät sekä poliittisesti äärimmäiset kumoukselliset. Näytelmä on trillerin rytmillä etenevä matka siihen mielenmaisemaan ja aikaan, jossa eläneet kyläläiset joutuivat kamppailemaan henkensä edestä selviytyäkseen seuraavaan päivään.

Paikalliseen historiaan nojaava draama kuvaa kokkolalaisille tuttua satamakaupunginosaa ja yhden suvun elämää 1920 -luvulta 1990 -luvun puoliväliin. Teos kertoo vuosikymmeniä läpäisevistä ikuisista voimista, jotka vaikuttavat nykyihmisen elämään hätkähdyttävällä tavalla.

Kantaesitysnäytelmä Ykspihlaja juhlistaa 400 -vuotiasta Kokkolaa!

Näytelmän avoimet harjoitukset to 15.10.2020 alkaen klo 19. Ilmoittautumiset: Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet tai puh. 040-8068272

Ensi-ilta 7.11.2020 teatterin päänäyttämöllä.

Kokkolalaislähtöinen Ari-Pekka Lahti on näyttämötaiteen valtionpalkinnolla (v. 2011) palkittu näytelmäkirjailija ja ohjaaja. Hän johti Kokkolan kaupunginteatteria vuosina 2009–2012. Lahti on kirjoittanut vahvoja ja omaäänisiä näytelmiä useisiin ammattiteattereihin ympäri Suomen.

Kokkolalainen Aku-Petteri Pahkamäki on tullut tutuksi mm. Kokkolan Oopperan ja usean Keski-Pohjanmaan teatterin pidettynä ja avarakatseisena ohjaajana. Hänen aiempi ohjauksensa Kokkolan kaupunginteatteriin oli lastennäytelmä Supermarsu keväällä 2019. Pahkamäki -jos kuka- ymmärtää kokkolalaista ja keskipohjanmaalaista sielunmaisemaa.

* * *

Huom. Kasvomaskisuositus esityksessä

Alueellisen viranomaisryhmän (Soite, AVI, THL, ELY) 5.10.2020 antaman ohjeistuksen mukaan astui Keski-Pohjanmaan maakunnassa voimaan laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille.

Teatteri toivoo katsojien huomioivan tämän ohjeistuksen. Kertakäyttöisiä maskeja on myynnissä teatterin lipunmyynnissä ja kahvilassa 1e/kpl.

* * *

HUOM! Paikkanumerointi ei valitettavasti ole käytössä esityksissä. Tämä koskee myös aikaisemmin ostettuja ja varattuja lippuja, jotka kelpaavat sellaisenaan esitykseen.

image-2.png

Seuraava esitys

Pe 6.11. klo 19:00

Osta liput

Lippujen hinnat

Peruslippu

28€

Eläkeläinen / Työtön

24€

Opiskelija / Lapsi

18€

Tilausnäytös 60 paikkaa (syksyllä 2020)

1.470€ (+ alv. 10%)

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Tekijät & rooleissa

Ohjaus:

Aku-Petteri Pahkamäki

Lavastus ja pukusuunnittelu:

Tua Hautamäki

Valosuunnittelu:

Veli-Matti Ersta

Äänisuunnittelu:

Marko Ahokangas

Musiikki:

Heimo Anttiroiko

Musiikin sovitus:

Ville Ojanen

Tarpeisto:

Reetta Kinnunen

Kampaukset, maskeeraus:

Jonna Kauvosaari

Järjestäjä, kuiskaaja:

Hanna Pekkarinen

Lavasteiden valmistus:

Hanna-Kaisa Halinen

Jani Korpi

Pasi Peltoniemi

Veli-Matti Perälampi

Pukujen valmistus:

Katri Tuukkanen

Nina Päivärinta

Julistekuva:

Tomas Jakobsson

Rooleissa:

Tuomo Kemppainen

Jarkko Mikkola

Marko Orava

Sakari Tuominen

Tomi Turunen

Hanna Vähäniemi

Kirjoita arvio näytelmästä