SUOMIFILMIN SALAISET KANSIOT

Pinja Hahtola - Mari Lehtonen

VIERAILU PÄÄNÄYTTÄMÖLLÄ 7.12.2022

SUOMIFILMIN SALAISET KANSIOT — KADONNUTTA NAISROOLIA ETSIMÄSSÄ

Keväällä 2022 ensi-iltansa saava kantaesitys kirjoittaa Suomifilmin historiaa uusiksi hillittömällä otteella ja tekee samalla läpileikkauksen elokuvahistorian naisroolien jatkumosta nykypäivään. Miten Ansa Ikonen palkkakuopassa tai Assi Nortia eksoottisten typyjen rooleissa tuntuukin tänä päivänä niin kaukaiselta ja tutulta yhtä aikaa.

Mutta mitäpä jos Suomi-Filmin arkistoista löytyisi salaiset kansiot, jossa kaikki on tyystin toisin? Sodan repimän kansakunnan eheyttävän suureepoksen sankarin, rouva Koskelan, kuolemattomia lausahduksia siteerattaisiin niin synnytyssaleissa kuin Arkadianmäellä. Kansa nauraisi katketakseen kukkahattuisen Pirkko Puupään ja näsäviisaan neiti Pätkän kohelluksille.

​Voiko rillipäinen nainen päästä naimisiin? Mitä hauskaa on kaulinta heiluttavassa pirttihirmussa? Saako Suomisen perheen äiti olla seksikäs? Suomifilmin Salaiset Kansiot vyöryttää lavalle kansallisessa alitajunnassamme yhä vaikuttavia mielikuvia naiseudesta ja naisen roolista, joita kultakauden Suomifilmit ovat mieliimme juurruttaneet. Esitys on yritys tarkentaa rakenteisiin, jotka tänäkin päivänä estävät itsen ja toisen kohtaamisen.

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola ja Mari Lehtonen

Ohjaus: Ria Kataja

Näyttämöllä: Mari Lehtonen ja Pinja Hahtola

Video- ja äänisuunnittelu: Esko Paavola

Valosuunnittelu: Antti Teivainen

Pukusuunnittelu: Elina Vättö

Koreografinen apu: Panu Varstala

Kesto noin 2 tuntia. Esityksessä on väliaika.

Seuraava esitys

Ke 7.12. klo 19:00

Osta liput

Lippujen hinnat

Peruslippu

30€

Eläkeläinen / Työtön

30€

Opiskelija / Lapsi

30€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Kirjoita arvio näytelmästä